woensdag 27 januari 2016

Hier alvast een paar bouwstenen te zien, enkele van de inmiddels al velen................(Acryl en aquarel) 



10 opmerkingen:

  1. Op mijn beeldscherm vind ik het best moeilijk te zien. Het zijn meer vage beelden die wel ideeën oproepen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. dat is ook wel de bedoeling bij deze werken.Het zijn alle drie vrouwelijke figuren. Dat zag je wel toch? Of was ik een beetje te suggestief? :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh! Ik dacht even dat ik wel erg vaag had geschilderd :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Komen de verhalen achter de beelden ook ergens beschikbaar of moeten we het met onze eigen interpretatie doen? Groet, Dieuwertje

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Komen de verhalen achter de beelden ook ergens beschikbaar of moeten we het met onze eigen interpretatie doen? Groet, Dieuwertje

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Je bedoelt de uitleg van mijn beeld op jouw bouwsteen? Ik heb ze zelf allemaal op papier, maar dit wordt niet uitgelegd. Dat is de interpretatie. Het zijn er enkele honderden inmiddels en dat worden er nog veel meer... Maar als je er iets over wilt weten, wil ik je graag uitleggen! (jouw bouwsteen heb ik trouwens vorige week gemaakt :)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Oja... en het is natuurlijk anoniem (alleen de voornaam van de mensen staan op de achterkant van de bouwstenen)
    Ik heb het dus alleen zelf op papier.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Duidelijk. Titel noch toelichting bij de afzonderlijke bouwstenen. Alleen de beelden als weergave van de interpretatie van de kunstenaar en de eigen interpretatie van die beelden door het publiek. Ik ben benieuwd hoe vaak de interpretatie van kijkers overeenkomt met het oorspronkelijke verhaal. Wellicht een leuk idee om dat (met toestemming van degene die het verhaal heeft ingebracht) te testen voor een of meer bouwstenen.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. zou ik kunnen doen, maar het gaat om het principe Vrijheid. De beleving en het besef van vrijheid van degene die op dat moment (en ook nog later, wat ik vernomen heb!) over de vraag nadenkt. Dit is ook de kern van het hele werk. Het blijft natuurlijk mijn interpretatie als ik het uitvoer. En ik merk dat ik daar al naar gelang het project vordert, ikzelf ook steeds meer vrijheid ervaar in de uitvoering. In meerdere opzichten dus vrijheid.. Het gaat dus niet om het testen, maar om hetgeen ik ermee wil bereiken.

    Dank je wel voor je reactie!

    BeantwoordenVerwijderen