woensdag 22 november 2017

Kom brieven schrijven voor Amnesty en vertel jouw verhaal over vrijheid! (zaterdag 9 dec 12-16 u, stadsbibliotheek Venlo)
Ook dit jaar wordt rond 10 december, Dag van de Mensenrechten, in Nederland massaal geschreven voor mensen die groot onrecht is aangedaan.
Mensen worden gediscrimineerd om wie ze zijn, zitten vast omdat ze voor hun mening uitkwamen of worden vermoord terwijl de daders vrijuit gaan.
Tijdens de Schrijfmarathon van 2017 krijgen mensenrechtenverdedigers speciale aandacht. Ook hun vrijheid wordt bedreigd.
Een lawine aan brieven maakt indruk en dwingt wetshandhavers mensen eerlijker te behandelen. En hoe meer groetenkaarten, hoe groter de steun voor de mensen voor wie we schrijven.
Ook thuis kan je meedoen: schrijf mee via www.amnesty.nl
Verhalen over vrijheid
Bij deze actie is Angret Meij, kunstenares en maker van het kunstproject “Vrijheidsmuur” met haar verhaal en verhalen van honderden mensen over wat vrijheid voor hen betekent. Wil jij haar vertellen wat jouw idee, gevoel of opvatting over vrijheid is? Dan wordt ook jouw verhaal door Angret kunstzinnig verbeeld op een bouwsteen. Het afgelopen jaar heeft ze honderden mensen diezelfde vraag gesteld. Al deze bouwstenen vormen samen een oneindig grote vrijheidsmuur. Iedereen draagt letterlijk en figuurlijk zijn eigen steentje bij aan een muur die, anders dan andere muren van onze tijd, hoop en inspiratie mag bieden in een onrustige en verdeelde wereld. www.angret.nl
(foto Constance Jentjens)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten